Műholdas Konstelláció
Az egyedülállóan kifinomult kiépítés

Az Iridium műholdak térhálósan elrendezett, 66 alacsony Föld körüli pályán keringő (LEO) kommunikációs műholdból, és 6 pályára állított tartalék műholdból áll, hogy a benne rejlő előnyöket, teljesítményt és megbízhatóságot, mindenütt ki lehessen használni a Világon.

A mindössze 780 km magasan a Föld felett keringő műhold hálózat azt jelenti, hogy rövidebb az átviteli út és így erősebb a kommunikációs jel, amely lehetővé teszi a kisebb körsugárzó antennák és kézi egységek használatát. A kis magasságban lévő műholdak biztosítják:

Az kisebb csúszást a hang és adat kommunikációban
A legrövidebb regisztrációs időt, és a
Legalacsonyabb kommunikációs késést minden mobil műholdas szolgáltató között

Az űrben minden Iridium műhold kapcsolódik négy másikhoz - két azonos és egy-egy szomszédos keringési síkon – ily módon olyan dinamikus hálózat jön létre az adatforgalomra a műholdak között, amely biztosítja a folyamatos kapcsolatot, mindenhol.

Ez az egyedülálló konfiguráció lehetővé teszi, hogy az Iridium hálózatot nem érintik a természeti katasztrófák, köztük hurrikánok, szökőárak és földrengések, amelyek tönkretehetik a földi hálózatokat és infrastruktúrákat.

Az Iridium NEXT várható indítása 2015-ben lesz. Az Iridium ütemezése teljes mértékben helyettesíteni fogja a jelenlegi műholdas rendszert, és bevezetése izgalmas, új fejlesztéseket és újításokat fog hozni a világon a mobil kommunikációban.

Készen áll arra, ami a következőkben jön

Iridium NEXT – Az Iridium második generációs globális műholdas rendszere – hamarosan megvalósul. Ez az innováció, lehetőséget teremt, és változást hoz az emberek és a szervezetek közötti kommunikációban - mindenütt a bolygón:

Nagyobb sávszélességet és nagyobb adatátviteli sebességet valósít meg
Kiszolgálja a jövőbeni fogyasztói és az ipari igényeket
Lehetőséget teremt partner megoldásokra, olyan skálán amit még nem képzelt el
Támogatja az új, hatékony eszközöket, jobb hangminőséget és valóban globális lefedettséget biztosítva.


2015-ben indítják az Iridium NEXT programot úgy, hogy fenntartja a meglévő Iridium® rendszert, amely 100% lefedettségű a világon. Ez drámaian növeli az Iridium képességét, hogy megfeleljen a gyorsan bővülő keresletnek az igazán globális kommunikációban a szárazföldön, a tengeren és a levegőben.


Ingyen SMS küldése Iridium-ra

Copyright © 2014  
eusattel.com
  All Rights Reserved.
Powered by: Asztyt